Efter alla klövviltjakter den senaste tiden var jag rejält sugen på grytjakt.

Efter alla klövviltjakter den senaste tiden var jag rejält sugen på grytjakt. Jag har en idè om att rävarna bör söka skydd i gryt efter Nyårsnattens ”raketanfall”. På Nyårsdagen begav vi oss alltså ut med drygt tioåriga Espe Vom Staffelbach. Min teori stämde och redan i första grytet körde Espe efter ett mindre ”handgemäng” ut en stor hanräv.Tack Daniel Malmqvist som med ett snabbt hagelskott satte stopp för räven trots väldigt snäva marginaler.. Jag har numera tappat räkningen på alla grytvilt som vi tagit med Espe. Hon ger alltid 100% varje gång trots hög ålder och en del ”skavanker” från tidigare jakter. Flera av Espes avkommor har använts som avelshundar av andra uppfödare med utmärkt resultat bla Hivlingens Udda (Kennel Sätters) Hivlingens Algot (Kennel Gamekeepers med flera). I mitt hundstall står nu två nya valpar som Espe är farmor respektive mormor till.  Möllevej Sanne och Hivlingens Grym är de nya förmågorna som jag hoppas ska föra Espes egenskaper vidare här på kenneln.